keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kurssit

Olen ollut työaikanani akselissa erilaisilla kursseilla, joista hieman kerron.
Taloudenhallinta kurssilla puhuttiin pikavippikierteistä ja niistä pois pääsystä, sekä kuinka voisi fiksummin käyttää rahaa. Teimme myös laskelman josta selvisi minkä verran menee rahaa turhuuksiin ja minkä verran oleellisiin asioihin esim. ruoka, vaatteet jms.

Työturvallisuus kurssilla opin kuinka työskennellä turvallisemmin ja välttää työtapaturmia huomattavasti. Päivän päätteeksi oli työturvallisuus koe ja sen läpäistyään saa myöhemmässä vaiheessa työturvallisuus kortin. Kortista on paljon hyötyä työnhaussa ja töihin mentäessä.

Tulityökurssi kestää n. 8 tuntia ja siellä käydään teoriassa läpi kuinka tulipaloja ehkäistään ja kuinka toimia tulipalon syttyessä, sekä näytettiin hyviä kuvia ja videoita josta selviää kuinka nopeasti tulipalo voi levitä.
Tulityökurssilla myös tehdään kaksi sammutus harjoitusta jossa tukahdutetaan liekki sammuttimella ja sammutuspeitolla. Kurssi sisältää myös teoriakokeen jonka läpi päässeet saavat tulityökortin, josta on myös huomattava apu työnteossa ja työnhaussa. Ilman tulityökorttia ei saa käyttää jotakin koneita joista voi aiheutua tulipalo esim. rälläkkä, hitsauslaitteet jms.

Työterveys päivänä oli mahdollisuus käydä puhaltamassa pef-mittariin joka kertoi keuhkojen iän. Kurssilla oli myös näkötesti, hammashoitajia kertomassa tärkeää tietoa hampaiden hoidoista, verenpaineen mittausta ja mahdollisuus ottaa pieni verikoe sormen päästä. Kurssin yhteydessä oli myös mahdollisuus päästä ilmaiseksi hammashygienistille.

Ensiapukurssilla harjoittelimme elvytystä nuken kanssa. Opettelimme tyrehdyttämään isommankin verenvuodon siteen ja tukiesineen avulla. Harjoittelimme hieman perus murtuman tukemista ja sitomista. Ea 1 kurssilla opeteltiin siis perus asioita, jotka pitäisi olla kaikilla kunnossa tapaturman sattuessa. Ensiapukurssi 1 kestää noin kaksi päivää ja siellä vaaditaan 100% läsnä oloa, jotta saa ensiapukortin. Ensiapukortista on hyötyä tapaturma paikoilla ja työn haussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti